Dag 2: brieven schrijven, spelen in de duinen en het doemuseum

Dag lieve mama's, papa's, broers, zussen, oma's, juffen, tantes, meesters, opa's, nonkels,...

Vandaag waren we al heel vroeg wakker! Ons enthousiasme zorgde ervoor dat we in plaats van om 7u30 al mochten opstaan om 7u. Na een goede portie ochtendgym kregen we een lekker ontbijtbuffet met warme chocomelk en verse fruitsla!
We schreven vandaag ook allemaal een brief naar huis. Daarna konden we ravotten in de duinen en speelden we omgekeerd verstoppertje en een spannend sluipspel.

Na de picknick met hotdogs of een gezond smosje vertrokken we met de tram naar het doemuseum de Nachtegael. Daar deden we een piratenzoektocht met interessante weetjes over de natuur aan zee. We slaagden er zelfs in om de schatkits te openen! Nadien speelden we nog noordzeeslag om de bedreigde diersoorten te redden en konden we zeesnuisteren tussen alle dingen die aanspoelen op het strand. We leerden heel wat bij.

Na de lekkere pompoensoep, fishsticks met puree en spinazie vierden we de verjaardag van juf Nathalie. Na een lekker ijsje kropen alle kinderen één voor één de douche in. Alle zandkorreltjes werden goed weggewassen. Na het verhaaltje vielen de meeste kinderen snel in slaap. De tweede avond was opvallend sneller stil. Iedereen kan zijn batterijtjes weer opladen voor de volgende dag.

Tot morgen!
Groetjes, leerkrachten van het 4de!






































Populaire posts van deze blog

Dag 3: Go Go Go-carts

Dag 4: leren op het strand, dansen en zwemmen!

Dag 1: Klimmen op de Ijzertoren, sluipen door de dodengang en spelen in het zonnetje.